Alexandra Serediuc
4 min readMar 7, 2021

--

Anul acesta, de 8 Martie, am vrut să ofer un cadou femeilor. Am făcut o invitație deschisă celor care au vrut să dăruiască un sfat, o perspectivă, un mesaj pe care ar fi vrut ele însele să îl primească într-un moment important în viața lor.

S-au strâns 10 mesaje, unul și unul. Le voi publica în rândurile de mai jos, și le mulțumesc tuturor generoaselor și curajoaselor care au participat.

Am învățat enorm din lecțiile și vocea fiecăreia dintre cele care au participat — iar ceea ce au oferit sunt convinsă că va avea nenumărate ecouri în viețile celor din jur. Vă invit să vă luați din rândurile de mai jos ceea ce aveți nevoie.

Bogdana: “Ai reușit sa depășești o situație de viață și de moarte. “Sari” înainte în proiectul tău profesional — ai toate resursele interioare de care ai nevoie.”

Lila: “Poate că simți acum că nu valorezi mai nimic, însă foarte mulți oameni trec prin asta. Sunt aici dacă ai nevoie să vorbești.”

Maura: “ Dream your dreams and may they come true” (Felix Bloch)

Andreea: “Ce as vrea să transmit celorlalte femei este că: SE POATE. Orice idee, orice gând care poate părea inițial irealizabil se poate înfăptui. Prin muncă, perseverență și prin voință. Suntem mult prea puternice ca să renunțăm așa de ușor.”

Alina: “Always embrace change. Când am mers la un interviu pentru prima dată, vărul meu mi-a spus să fiu eu însămi; dacă mie nu îmi place compania respectivă sau ei nu mă plac pe mine, este cel mai bine să știm asta de la început.”

Mihaela: “Acum, în prag de 8 martie îmi vine în minte gestul pe care îl fac părinții mei, și mă refer la tata care consideră de cuviință în fiecare an să ne felicite pe noi, fetele lui (și are trei!!!) și să vină personal să ne aducă un buchet de flori! Mă emoționează, mă sensibilizează mult și mă simt specială! Acesta e mesajul meu anul acesta: te iubesc tata!”

Iulia: “Am întâlnit o multime de oameni geniali de la care am învățat o mare parte din ce știu și care mi-au dat sfaturi extrem de utile și prețioase. Însă ce mi-aș fi dorit să știu mai devreme e că toate emoțiile sunt bune și toate emoțiile trebuie conștientizate, trăite și apoi lăsate să plece. Pare o chestie minoră, dar pentru mine a fost life-changing și este o manieră prin care eu manifest iubire fată de mine.”

Marilena: “Gândește-te cu blândețe la ceea ce îți face ție bine. Și dacă doare acum, și dacă simți că e ceva greu de făcut — fă-ți timp și păstrează energie pentru acele lucruri care îi fac bine sufletului și trupului tău. Nu mă refer la lucrurile despre care îți zici că “trebuie” făcute, nu lucrurile despre care părinții îți zic că “trebuie” făcute, nu lucrurile despre care biserica zice că trebuie făcute — ci acelea despre care știi și simți că te vor ajuta. Ele vor fi o piatră de temelie la creșterea și înflorirea ta. Nu știi care sunt acele lucruri? Dedică-ți timp să le descoperi, să le intuiești și să le simți. Cu răbdare, blândețe și încredere în tine. Nu reușești singură? Cere ajutorul cuiva care simți că te poate ajuta. :)”

Raluca: “Gândul mă duce la adolescență… ce mult ar fi contat să aud că eu sunt importantă, că eu contez, să fiu atentă la mine și nevoile mele… că e povestea mea. Că viața și oamenii și locurile se vor schimba ca decorul și butaforia unei piese de teatru, și Eu voi rămâne și voi fi în locul principal, iar spectatorii aplaudă un moment, dar, vin și pleacă. Că mai importantă decât aprecierea celorlalți, e felul în care eu mă apreciez… Ce m-a ajutat în clipe grele, la început de orice drum? Să mă gândesc că totul e o etapă, că toate, inevitabil, vor trece… că cel mai mult contează ce faci Aici și Acum… Să nu proiectez N versiuni ale unui viitor care e posibil să nu se întâmple niciodată.”

Alina: “Dacă vei avea vreun moment când vei simți că ai ajuns la capătul puterilor, deschide “ochii sufletului” și caută să vezi cum Dumnezeu te susține și îți zâmbește din fiecare plantă, floare, copac, animal și față prietenoasă pe care o întâlnești, cum îți vorbește din adierea vântului, din ciripitul păsărilor, cum te atinge prin căldura soarelui ce te încălzește, cum te sprijină prin pământul pe care calci. Sa nu uiți niciodată că Dumnezeu este iubire, bunătate, blândețe și putere, și că toate acestea sunt și în tine! Asta e ceea ce mie mi-a salvat viața, în toate sensurile posibile.”

Și sfatul pe care aș fi vrut eu să îl aud atunci când mi-a fost greu?

Meriți rolul principal în viața ta. Fii cine ești cu adevărat, o femeie cu volumul și culorile date la maxim. Trăiește și exprimă-te — cu îndrăzneală, cu grație, cu pasiune și bucuria de A FI. Ai o singură șansă la viață — nu o pierde trăind după regulile altora.

Cu drag,

Bogdana, Lila, Maura, Andreea, Alina, Mihaela, Iulia, Marilena, Raluca, Alina, Alexandra

Photo Credit: Photo by Joel Muniz on Unsplash

--

--

Alexandra Serediuc

Leadership Coach & Trainer - Talent Leader